Cookie preferences
SettingsI agree
General
13 december 2023
2 min reading time

Digitaal indienen van uw rapportage in 2024

Digitaal indienen van uw rapportage in 2024

Beste producent,

Wij hebben voor producenten (van Elektriciteit en Thermie) die een rapportage moeten indienen het VertiCer portaal uitgebreid. Producenten kunnen hun rapportages nu digitaal indienen. Hierdoor kunnen ze makkelijker terugvinden welk rapport bij welke productie-installatie is ingediend en wat de status van het rapport is.  

Wat verandert er? 

  • Het jaarlijkse meetrapport, assurancerapport en/of beheersverklaring over 2023 kunnen producenten die daartoe verplicht zijn vanaf 1 januari 2024 uploaden in het VertiCer portaal. 
  • Het meetrapport over januari 2024 en de latere maandrapporten uploaden producenten in het VertiCer portaal.   
  • Het meetrapport over december 2023 versturen ze nog per email aan [email protected]. 

De beheersverklaring ofassurance rapport over 2023 en meetrapporten over 2024 of daarna kunnen niet meer ingediend worden via de email bij VertiCer. Op het VertiCer portaal van de ingelogde producent staat per productie-installatie aangegeven welk type rapport VertiCer verwacht en wanneer. Het is de bedoeling dat producenten het meetrapport, ondertekend door henzelf en hun meetverantwoordelijke, uploaden in ons VertiCerportaal. De beheersverklaringof assurancerapportwordt alleen door de producent of accountant ondertekend en ingediend via het portaal.  

Hoe uploadt u rapporten in het MyVertiCer portaal  
Klik hier om naar het VertiCer portaal te gaan en log in. 

Als u bent ingelogd in het portaal kunt u boven in de menubalk de knop 'Rapportages’ vinden. Als u hierop klikt vindt u een lijst van uw productie-installaties waar u een rapportage voor moet indienen.  

Indien u een productie-installatie niet in de lijst ziet staan 
Ziet u uw productie-installatie er niet tussen staan? 

Dit komt omdat u alleen een rapportage kan indienen zodra de productieperiode voorbij is. Een maandrapport kunt u vanaf de 1e dag van de volgende maand indienen. Een jaarrapport of beheersverklaring of assurance rapport kunt u pas indienen als het productiejaar is afgelopen.  

Staat uw productie-installatie alsnog niet in de lijst terwijl de productie-periode is afgelopen? Stuur dan een email naar [email protected]. Wij zullen u verder helpen. 

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

Share this article:
Tags:
General
Close

Share via social media

Share this article:

Or copy the link below

copy